czwartek, 3 lutego 2011

pierś z kurczaka na ciut słodko

Kurczak na dietę wiadomo, wskazany. Tego można jeść jako odrębny posiłek albo upchnąć w sałatce z kuskusem. Oprócz

piersi z kurczaka

potrzebne będą:

sos sojowy ciemny
2 łyżeczki musztardy
3 łyżki miodu
łyżeczka słodkiej papryki
kilka kropli tabascożeczki curry
łyżeczka ziół prowansalskich
łyżeczka lubczyku
(albo dwie łyzeczki innych faworytnych ziół)

na marynatę. Składniki marynaty wymieszać. Piersi przeciąć na pół (wzdłuż), wymiąchać w marynacie i zostawić w niej na parę godzin, a najlepiej na noc. Tak przygotowane następnie upiec (ok 175 st na ok 30 min) lub cisnąć na patelnię grillową.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz