piątek, 8 kwietnia 2011

zupa serkowo-cebulowa

Bardzo chwalona przez Dwa Wielkie Chłopska żywiące się w moim domu wędzonych żeberek kawałek zwykłych żeberek kawałek ze 6 cebul, im większe tym fajniej włoszczyzna 2 bloczki serka topionego, np. z ziołami liść laurowy, ziele angielskie, papryczka wściekła Mięso w gar, zalać zimną wodą, zagotować. Do gotującego się dodać obraną włoszczyznę, pokrojoną na mniejsze kawałki, przyprawy. W międzyczasie cebulę obrać i pokroić na kawałki - nie muszą być piękne, bo i tak się je potem miksuje. Cebulę zeszklić i ciut poddusić. Miękkie warzywa i mięso wyjąć z gara. Warzywa zmiksować z cebulą, mięso pokroić na kawałki wielkości większych skwarków. W wywarze rozpuścić serki, dodać zmiksowane warzywa i mięso. I już.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz